'Help de hei een handje mee!ʼ maar dan met de app

Stonden vorig jaar nog 150 enthousiaste natuurliefhebbers klaar om op hun vrije zaterdag op de Groevenbeekse heide aan de slag te gaan. Dit jaar zal de hei het zonder die hulp moeten stellen. Want met meer dan honderd mensen tegelijk aan het werk op één plek, dat gaat even niet meer door het coronavirus. Zelfs niet in een natuurgebied. Dit jaar kan het evenement dus helaas niet doorgaan. De hei een handje helpen kan wel, maar dan op een andere manier.

Met de Woodyou app aan de slag op de hei

Op 16 oktober starten we een proef met de app Woodyou. Vrijwilligers kunnen de app downloaden en in hun eigen tijd aan de slag gaan. Alleen of bijvoorbeeld in een kleine groep van een aantal vrienden, collegaʼs of met het gezin regelmatig wat werk op de hei verzetten. Voordat we 16 oktober definitief live gaan willen we de Woodyou app testen. We vragen vrijwilligers met een Android-telefoon om de app te downloaden. Dat kan al vanaf donderdag 8 oktober. Met uw ervaringen en feedback passen we de app dan aan. De gemeente Ermelo werkt samen met Brandsun B.V. Dit Ermelose bedrijf heeft de app Woodyou ontwikkelt. Eigenaar Gerwin Brandsen kwam op het idee doordat hij als vrijwilliger vorig jaar me hielp op de hei.
De app is na deze testperiode ook beschikbaar voor iPhone. Wilt u de app al sneller hebben? Dan kan, maar dat werkt net even anders. Vul dit formulier in en u krijgt alle info toegestuurd. 

Download de app in Google Play
Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen