Groen licht voor herinrichting Hooge Riet

Het bestemmingsplan voor De Hooge Riet is onherroepelijk. Er zijn tijdens de zes weken dat het plan ter inzage heeft gelegen geen bezwaren ingediend.

Heijmans Vastgoed gaat verschillende woningen bouwen

De Hooge Riet stond jarenlang leeg, maar krijgt nu een nieuwe toekomst. Heijmans Vastgoed ontwikkelt het gebied. In het park achter het monument bouwt Heijmans 38 nieuwbouwwoningen: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. In het monument bouwt Aannemingsbedrijf Draisma 32 unieke appartementen. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat komt een appartementengebouw van drie verdiepingen met 42 studio’s. Deze appartementen zijn sociale huur en bedoeld voor een of twee personen. UWOON verzorgt straks de verhuur van deze appartementen.

Samen met GGz Centraal werken we aan een Veldwijk voor de toekomst

De Hooge Riet is het eerste deelgebied van Landgoed Veldwijk dat we aanpakken. Door vernieuwingen in de zorg voldeed de bestaande inrichting van het landgoed niet meer. Daarom werkten we de afgelopen jaren samen met eigenaar GGz Centraal aan een Masterplan. Dit plan kent verschillende deelgebieden voor een nieuwe inrichting. Op het terrein komen nieuwe zorggebouwen en woningen. Het parkachtige karakter blijft bewaard en we werken met respect voor de monumentale gebouwen.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen