Gratis compost op Landelijke Compostdag

Op zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeente Ermelo gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken wij u voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe). Door GFTe-afval te scheiden is er minder CO2-uitstoot, zijn er minder kosten en worden grondstoffen opnieuw gebruikt.

Van GFTe-afval naar compost

In 2022 werd in onze gemeente gemiddeld 100 kilo per persoon gescheiden GFTe-afval ingeleverd. De groente- en fruitschillen, overgebleven restjes eten en tuinafval die u in de groene container deed, zijn omgezet naar compost en groene energie. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het helpt de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Afhalen van compost kan op 2 manieren

U kunt het compost los of in zakken afhalen. Let op: voor het afhalen heeft u uw afvalpas nodig. Wees er op tijd bij, want op is op!

Wat Wanneer Waar Bijzonderheden
Los compost Afhalen van 08.00 tot 12.00 uur firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28 Alleen met (maximaal 1) aanhanger af te halen
Compost in zakken van 40 liter Afhalen van 09.00 tot 12.00 uur tegenover het Milieupark REMONDIS B.V. aan de Tolweg 12 Maximaal 2 zakken per persoon