Gemeente Ermelo sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Burmanje van Ermelo, burgemeester Van Schaik van Harderwijk en burgemeester Lambooij van Putten tekenden een samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem. Via Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners anoniem signalen van fraude en criminaliteit doorgeven. Door de samenwerking krijgen wij de meldingen door die ook belangrijk zijn voor de gemeente. Er zijn al meer dan 200 gemeenten aangesloten.

Samen zorgen voor een veilig Ermelo

Burgemeester Burmanje: “Door de aansluiting bij Meld Misdaad Anoniem krijgen wij de anonieme meldingen direct door en kunnen we tijdig handelen. Onze inwoners kunnen een enorme bijdrage leveren aan de veiligheid in onze gemeente door de juiste signalen door te geven. Het feit dat de meldingen te allen tijde anoniem blijven, draagt hopelijk bij aan de bereidheid om verdachte zaken te melden. Zo zorgen we samen voor een veilige gemeente.”

U blijft als melder altijd anoniem

Snel en sámen optreden helpt bij de aanpak van criminaliteit. En vooral bij ondermijnende criminaliteit. Criminele activiteiten en ondermijning zijn meestal niet goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat sommige zaken u opvallen, en dat u aanvoelt dat er iets niet in orde is. Het is niet altijd makkelijk om met uw vermoedens naar de politie te gaan. Bijvoorbeeld omdat u de dader kent, of omdat u bang bent voor wraak. Een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem is dan de oplossing. Wij garanderen u dat u als melder altijd anoniem blijft.

Geen onderdeel van de politie

Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie en is helemaal onafhankelijk. Meld Misdaad Anoniem geeft meldingen alleen door aan de gemeente, politie of andere veiligheids- en opsporingspartners. Uw signalen geven hen vaak belangrijke informatie in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning.

Ziet u zaken die niet kloppen?

  • Meld Misdaad Anoniem is 7 dagen per week bereikbaar via (0800) 7000.
    Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem.
  • Wilt u liever direct iets melden bij de politie? Dat kan via (0900) 8844.