College stemt in met tijdelijke woningen Beemdweg 17

Het college is akkoord met de ontwerpvergunning voor 21 tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17. Vanaf 4 februari 2021 kunt u de ontwerpvergunning met uitgebreide omgevingsvergunning inzien. Belanghebbenden kunnen tot woensdag 17 maart een zienswijze indienen. De woonunits zijn er voor jongeren tot 28 jaar. En voor mensen die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een plek om te wonen.

Tijdelijke woningen

Met de tijdelijke woningen voldoet de gemeente aan de vraag naar woonplekken voor jongeren in Ermelo. De woonunits zijn voor 1-persoonshuishoudens. Na 15 jaar loopt het project af en leveren wij het terrein weer leeg op. Op het terrein staat ook een boerderij. Dit is een kenmerkend gebouw uit 1925. Dit jaar kijken wij verder hoe de boerderij past in dit project.

Natuurinclusief bouwen

Bij de inrichting van het plan passen we ┬┤natuurinclusief┬┤ bouwen toe. Dit is een begrip voor maatregelen om natuur en groen toe te voegen bij bouwprojecten. We planten boomsoorten en struiken die van oorsprong in Nederland voorkomen. De beuken aan de rand van het projectgebied blijven staan. Ook plaatsen we vogelhuisjes en vleermuiskasten.

We ontwikkelen de inrichting van het terrein ontwikkelen samen met omwonenden en UWOON. De verwachting is dat UWOON de woonunits eind 2021 gaat verhuren.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen