College stemt in met plan voor 15 woningen achter Julianalaan

Het college stemt in met een het plan voor 15 woningen voor jongeren voor de duur van 15 jaar. De woningen vormen samen één grote wooneenheid met een gemeenschappelijke ruimte. De woningen komen achter Julianalaan 116 en passen binnen het bestemmingsplan. Deze tijdelijke huurwoningen zijn voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar. Binnenkort wordt de vergunning aangevraagd.

Op eigen benen staan

De woningen zijn bedoeld voor jongeren die de laatste stappen zetten om op zichzelf te gaan wonen. De jongeren kunnen maximaal twee jaar een woning in dit project huren. Daarna moeten ze door naar een zelfstandige woning. De jongeren krijgen de nodige coaching en hulp van de zorgpartijen die meedoen aan dit project. Woningcorporatie UWOON wil deze woningen  verhuren.

Samenwerking partijen

Het idee voor dit project komt van de regiegroep Maatschappelijke Zorg regio Noord Veluwe. In deze groep zitten zes gemeenten, de maatschappelijke zorginstellingen, het sociaal werk en het welzijnswerk uit de regio. Dit zijn GGZ Centraal, Ambulante Hulpverlening Midden Nederland en Kwintes. In samenwerking met woningcorporatie UWOON, gemeente Ermelo en gemeente Harderwijk hebben zij gewerkt aan dit project.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen