Bent u voorbereid op criminaliteit?

Van 11 t/m 17 oktober 2021 staat Nederland in het teken van veiligheid. Dit jaar richt de Week van de Veiligheid zich op ondernemers. Het hoofdthema is: “Bent u voorbereid op criminaliteit?” Ondernemers en gemeenten organiseren door het hele land activiteiten om de kans op criminaliteit te verkleinen.

Aandacht voor 4 criminele thema’s

Bewust of onbewust kunt u als ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als de kassa wordt leeggeroofd, als u wordt opgelicht, als u onder druk wordt gezet door criminelen of als mensen uw zaak kort en klein slaan. Ook krijgen ondernemers en hun medewerkers regelmatig te maken met valse e-mails en telefoontjes. Daarom staan we tijdens de Week van de Veiligheid elke dag stil bij een ander thema:

  • Maandag 11 oktober: Cyber en digitale veiligheid
  • Dinsdag 12 oktober: Overvallen
  • Woensdag 13 oktober: Ondermijning
  • Donderdag 14 oktober: Geweld

Online talkshows en gratis trainingen

In de week van 11 oktober kunt u elke avond een online talkshow bijwonen, dat gaat over het thema van die dag. De talkshows beginnen om 19.30 uur en worden geleid door Ewout Genemans. Meer informatie vindt u op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Ook kunt u twee gratis online trainingen volgen: ‘Laat je niet overvallen’ en ‘Voorkomen van en omgaan met agressie en winkeldiefstal’.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen