HOME  |  Inwoners  |  Vragen over afval?

Vragen over afval?

REMONDIS B.V. zamelt voor de gemeente Ermelo het afval in. Voor al uw vragen over afval, reparatie, vervanging en wisseling van de grijze en/of groene afvalcontainers kunt u bellen met de servicelijn afval: (0341) 56 57 77. Of u vult het digitale formulier in. De afvalverwerker behandelt uw vraag. U vult het digitale formulier ook in als u een klacht heeft. 

Veelgestelde vragen over afvalinzameling

Ik ga verhuizen, wat moet ik met de afvalcontainers doen?

Als u gaat verhuizen moet u de grijze afvalcontainer en de groene gft container schoon en leeg op het oude adres achterlaten.

 • Verhuist u binnen de gemeente Ermelo naar een bestaande woning dan kunt u de containers gebruiken die bij deze woning horen. 
 • Verhuist u naar een nieuw gebouwde woning binnen de gemeente Ermelo dan moet u zelf containers aanvragen en aangeven welk formaat container u wilt gaan gebruiken. U neemt hiervoor contact op met de servicelijn afval: (0341) 56 57 77 of u vult het digitale formulier in.
  Let op: U kunt de containers pas aanvragen wanneer u  ingeschreven staat op uw nieuwe adres.

Mijn container is niet (goed) geleegd, waar kan ik dit melden?

De huisvuilcontainer (grijze container) en de gft-container (groene container) worden geleegd met behulp van een geautomatiseerd systeem op de vuilniswagens.
Om al het afval uit de containers te krijgen schudden we deze tijdens het legen. Als u teveel afval in de container doet is de kans groot dat het afval tegen de wand of onderin de container blijft zitten. Gevolg is dat uw container niet (helemaal) leeg is, terwijl het tarief wel in rekening wordt gebracht.

U kunt dit voorkomen door uw afval zoveel mogelijk los in de container te doen. Let op dat de deksel wel dicht kan.

Voor al uw vragen of klachten over uw niet (goed) geleegde container, reparatie, vervanging en wisseling van de grijze en/of groene container kunt u bellen met de servicelijn afval: (0341) 56 57 77. Of u vult het digitale formulier in. 

Hoe kan ik mijn afvalcontainer het beste aan straat zetten?

Voor het opstellen van de afvalcontainers voor lediging door voertuigen met zijbelading

Bij een huisvuilwagen met zijbelading of "zijlader" worden de containers door middel van een mechanische grijparm aan de zijkant opgepakt en geleegd.
Plaats uw container op de aangewezen opstelplaats (indien aanwezig) en altijd: 

 • met de wielen en het handvat van de straatkant af
 • naast elkaar met +/- 30 cm tussenruimte
 • langs de stoeprand, dus niet tegen een heg, schutting of muurtje
 • op een vlakke ondergrond
 • geen obstakels (bomen, auto's palen enz.) tussen de container en de straat
 • niet onder een boom met laaghangende takken of vlak voor een boom of verkeersbord

Voor het opstellen van de afvalcontainers door voertuigen met achterbelading

​Bij een huisvuilwagen met achterbelading of 'achterlader" zorgen de medewerkers van REMONDIS B.V. dat de containers achter de wagen worden opgehangen, waarna de container mechanisch wordt opgetild en geleegd worden.
Plaats uw container altijd:

 • op de aangewezen opstelplaats (indien aanwezig) of langs de stoeprand
 • met het handvat naar de straatkant.

Hoe laat mag ik mijn container aan de straat zetten?

U zet de container voor 7.30 uur aan de straat. 

Hoe vraag ik een nieuwe container aan?

Is uw afvalcontainer beschadigd of verdwenen, dan kunt u een nieuwe container aanvragen via de servicelijn afval: (0341) 56 57 77. Of u vraagt een nieuwe container online aan via het digitale formulier

Bestaande woning

Bij elke woning hoort 1 grijze container (140/240liter), 1 groene container (80/140/240 liter), 1 chemobox, 2 blauwe papierkratjes en een afvalemmertje voor Groente-, Fruit- en Tuinafval (voor in de keuken). Als u gaat verhuizen moet u deze dus in de woning laten staan.

Nieuwe woning

Wanneer u verhuisd bent naar een nieuwbouwwoning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, kunt u via de servicelijn afval, (0341) 56 57 77, een containerset aanvragen. Het aanvragen van containers kan ook online via een digitaal formulier. U dient hiervoor ingeschreven te staan op uw nieuwe adres.

Elektrische apparaten (wit- en bruingoed)

Koelkasten, diepvriezers, computers, föhns, boormachines en alle andere grote en kleine elektrische apparaten met een stekker, accu en/of batterij kunt u op drie manieren kwijt. 

 • Bij de aanschaf van een nieuw apparaat is de winkelier verplicht het oude apparaat in te nemen.
 • U kunt uw oude apparaat gratis inleveren bij het reststoffencentrum (milieustraat) aan de Tolweg 9 in Ermelo.
 • Als particulier kunt u contact opnemen met een kringloopwinkel in Ermelo.