HOME  |  Inwoners  |  Onafhankelijke cliëntondersteuning en klachtenbemiddeling voor iedereen

Onafhankelijke cliëntondersteuning en klachtenbemiddeling voor iedereen

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een vraag over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wilt u graag dat iemand met u meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het sociaal team of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand u helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met u bekijkt welke mogelijkheden er voor u zijn in wet- en regelgeving? Met u op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of u ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met u op een rijtje zet, en vanuit uw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in uw situatie?

Cliëntondersteuning voor iedereen

Voor al dit soort vragen kunt u bij een cliëntondersteuner terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. Het is fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing. Dit staat in de wet.

Klachtenbemiddeling

Ervaart u problemen in de omgang met uw gemeente, hulpverlener of (zorg)organisatie? En komt u er zelf niet uit? Ook dan kunt u terecht bij een cliëntenondersteuner. Zij geven geen oordeel over uw klacht en hebben geheimhoudingsplicht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Ermelo?

U kunt terecht bij MEE Veluwe voor cliëntenondersteuning. Het is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor zorggebruikers. Zij luisteren, denken met u mee en bieden u advies. De gratis dienstverlening is voor alle inwoners van Ermelo.

MEE Veluwe
Onafhankelijke cliëntenondersteuning