HOME  |  Inwoners  |  Onafhankelijk vertrouwenspersoon in de jeugdhulpverlening

Onafhankelijk vertrouwenspersoon in de jeugdhulpverlening

Maakt u gebruik van jeugdhulp en zijn er vragen, problemen of klachten? Dan kunt u een beroep doen op een onafhankelijk vertrouwenspersoon voor cliƫnten van de Jeugdwet.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u er niet uit komt met uw hulpverlener van het Centrum voor Jeugd &Gezin of van uw zorgaanbieder, dan helpt de onafhankelijk vertrouwenspersoon u verder.

Allereerst luisteren de vertrouwenspersonen naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert u over uw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de hulpverlener.

Waar kunt u terecht?

Woont u in Ermelo? Dan kunt u terecht bij het AKJ en bij Zorgbelang Gelderland. Het AKJ en Zorgbelang Gelderland zijn zelfstandige stichtingen. De vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de gemeente of van het centrum voor Jeugd en Gezin. De dienstverlening en ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis.  

Zo bereikt u het AKJ en Zorgbelang Gelderland

  • Bel naar 088 555 10 00
  • Mail naar info@akj.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00 - 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 - 17.00 uur.

Als blijkt dat er meer ondersteuning nodig is, wordt u door het AKJ in contact gebracht met Zorgbelang Gelderland.