HOME  |  Inwoners  |  Heel Ermelo Beweegt

Heel Ermelo Beweegt

Als je beweegt, voel je je fitter. Samen bewegen is leuk en geeft veel plezier bij jong en oud. Bovendien spelen sport en bewegen een belangrijke rol in het bereiken van maatschappelijke doelstellingen op het gebied van gezondheid, leefbaarheid en meedoen. Kernwaarden van het programma Heel Ermelo Beweegt zijn plezier in bewegen, samen (werken) en een beweegplek voor iedereen. Deze kernwaarden sluiten aan bij de vier thema’s uit de Sportvisie 2016-2020 van de gemeente Ermelo: gezonde leefstijl, iedereen doet mee, ouderen in beweging en buiten bewegen.

Onder de naam Heel Ermelo Beweegt werken vijf buurtsportcoaches die diverse sport-, spel- en beweegactiviteiten organiseren, ondersteunen en stimuleren. Daarnaast maken zij deel uit van het team Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).
Sinds 2018 kunnen scholen ook lichamelijk opvoedingslessen afnemen bij HEB. Onze buurtsportcoaches zijn gediplomeerde professionals op het gebied van sport en bewegen. Zij bieden leerlingen een breed sportaanbod en zetten in op het ‘verbeteren van bewegen’, wat uiteraard samengaat met heel veel plezier.

Onderzoek Sportbehoefte, vul de vragenlijst in!

Momenteel doen wij onderzoek naar de sportbehoeften van de volwassen inwoners. Met de resultaten kunnen we nog beter  aansluiten op jouw sport- en beweegwensen. Ben jij 18 jaar of ouder en wil je helpen het sportaanbod in Ermelo te verbeteren, vul dan hier de vragenlijst in.

Buurtsportfestijn

Het leukste speel- en beweegevenement in de schoolvakanties voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Lees meer over het Buurtsportfestijn


Team en partners

Zes buurtsportcoaches zijn werkzaam in de gemeente Ermelo. 

Lees meer over het team


Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Marjo de Groot, coördinator buurtsportcoaches gemeente Ermelo.
E-mail: heelermelobeweegt@ermelo.nl
Telefoon: (0341) 56 73 21

Sport- en beweegaanbod 50+

Sporten en bewegen houdt u vitaal en gezond en draagt bij aan uw gezondheid.

Lees meer over het sport- en beweegaanbod 50+


Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

JOGG Ermelo geeft aandacht aan water drinken, bewegen en gezonde voeding.  

Lees meer over JOGG


Beweegloket

Welkom bij het beweegloket. Hier kun je terecht met al je vragen over je gezondheid en bewegen.

Lees meer over het Beweegloket


Heel Ermelo Beweegt in beeld

Bekijk in korte video's waar Heel Ermelo Beweegt voor staat.

Bekijk de video's