HOME  |  Inwoners  |  Buurtsportfestijn

Buurtsportfestijn

In de meivakantie organiseerde Heel Ermelo Beweegt weer een buurtsportfestijn. En dit keer kon het buiten wél doorgaan. Waar het vorig jaar nog letterlijk in het water viel, kwam er nu zelfs een zonnetje bij in de middag. Ideale omstandigheden om sportief bezig te zijn.

Kinderen beleven plezier aan bewegen

Het was wel wat fris, maar dat hindert niet. Van lekker samen bewegen krijg je het vanzelf warm. “En dat is nu net wat willen bereiken met het festijn”, vertelt Marjo de Groot, coördinator buurtsportcoaches. “Kinderen plezier laten beleven aan bewegen.” En plezier hadden de ruim 125 kinderen. En zij niet alleen, ook de ouders vermaakten zich en deden fanatiek mee.

Veel positieve reacties

Op het speelveld achter Sportcentrum Calluna hadden de buurtsportcoaches allerlei spellen uitgezet. ’s Ochtends was het de beurt aan de 2-7 jarigen. Ze liepen onder andere hard op de heide, werden uitgedaagd op het klauterparcours en speelden knotshockey. De oudere jeugd tot 12 jaar leefde  zich ’s middags uit op de verschillende onderdelen. “Het was een zeer geslaagde dag”, aldus Marjo.  “We krijgen zo veel positieve reacties. Dat motiveert ons enorm in ons werk. We zijn nu alweer bezig met het organiseren van de Buitenspeeldag op 12 juni. Meer informatie over deze dag komt binnenkort op onze website en facebookpagina.”

Het buurtsportfestijn werd georganiseerd door Heel Ermelo Beweegt. Heel Ermelo Beweegt is onderdeel van sportbedrijf InterActie. Stagiaires van Welzijn Ermelo en College Groevenbeek  hielpen mee met de organisatie. Jongeren op Gezond Gewicht zorgde samen met Albert Heijn voor de gezonde snacks en drankjes.