HOME  |  Inwoners  |  Burgernet

Burgernet

Een veilige gemeente: daar maken we ons allemaal sterk voor. Samen met de politie, brandweer, Openbaar ministerie en ondernemers werken we aan een veilige en leefbare gemeente. Maar de belangrijkste partner bent jij! Meld je daarom aan voor Burgernet!

Aanmelden Burgernet

Je wordt deelnemer door je aan te melden. Dat kan op drie manieren:

  1. Via de app. Deze kun je gratis downloaden in de Apple Store of via Google Play. Voordeel van de App is, dat deze gebruik maakt van GPS. Hierdoor ontvang je altijd Burgernetberichten die betrekking hebben op de plaats waar je op dat moment bent. De App is voor alle mobiele telefoons beschikbaar.
  2. Geen mobieltje? Ga dan naar www.burgernet.nl en meld je aan. Je ontvangt een sms’je of spraakbericht (jouw keuze) als de politie een burgernetactie in je gemeente start.
  3. Natuurlijk is Burgernet ook telefonisch bereikbaar. Medewerkers helpen je graag met je aanmelding. Zij zijn maandag t/m vrijdag, van 9.00 – 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 088 965 90 02.

Burgernetactie

Wordt er iemand vermist, wordt er een overval of diefstal gepleegd bij je in de buurt? Dan krijg je via de app een bericht. Zonder app ontvang je een spraakbericht of sms. Ben je getuige of heb je informatie dan kun je direct bellen met 0800-0011 (direct vanuit de app). Aan het einde van actie ontvang je een afloopbericht.

Burgernetmail

Je kunt Burgernetmail vergelijken met een digitaal buurtonderzoek. Stel je voor: je buren waren een weekendje weg. Tijdens hun afwezigheid haalden inbrekers hun huis overhoop. Via burgernetmail vraagt de politie deelnemers te reageren als zij iets hebben gezien. Hadden onbekenden ongebruikelijk veel interesse in het huis van je buren? Zegt je onderbuikgevoel dat er iets niet in de haak is? Beschik je misschien over camerabewaking? Laat het ons weten. 80% van de aanhoudingen is dankzij informatie van burgers.

Privacy

Bij aanmelding worden je gegevens opgeslagen in een database van het beveiligde netwerk van de politie. Je persoons- en locatiegegevens worden alleen gebruikt voor de inzet van Burgernet. Deze gegevens worden niet gedeeld met anderen. Draag je steentje bij en word deelnemer van Burgernet!