HOME  |  Inwoners  |  Actueel nieuws Heel Ermelo Beweegt  |  Opening coopertestbaan op 20 februari

Opening coopertestbaan op 20 februari (07-02-2019)

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Op woensdag 20 februari opent wethouder Sport Laurens Klappe de nieuwe coopertestbaan op de Groevenbeekse Heide. Samen met Bas Jan Stoute, voorzitter van stichting Halve Marathon Ermelo (HME) en een aantal leerlingen van Christelijk College Groevenbeek doet hij dit op een zeer sportieve manier.

Opening

Het idee van een coopertestbaan komt van de stichting HME. En nu is het dan zover: de coopertestbaan is een feit en dat vieren we! Alle inwoners van Ermelo zijn van harte welkom bij de feestelijke opening op woensdag 20 februari om 14.00 uur, aan (het eind van) de Steijnlaan. De aanwezige sportievelingen krijgen van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Ermelo een gezonde snack om het energielevel op peil te houden.

Coopertestbaan

Een coopertest is een test om je conditie te meten en duurt twaalf minuten. Op de 1600 meter lange baan staat om de 100 meter een afstandsbord. Zo kun je na twaalf minuten lopen zien hoeveel meter je hebt afgelegd. De baan begint op de Groevenbeekse Heide aan het eind van de Steijnlaan. De paden zijn goed beloopbaar. Het is een mooie plek om te trainen voor hardlopers en loopgroepen uit Ermelo en omgeving. Ook de leerlingen van Groevenbeek kunnen er tijdens hun sportlessen gebruik van maken.