HOME  |  Inwoners  |  Actueel nieuws Heel Ermelo Beweegt  |  Jongeren in debat over gezondheid

Jongeren in debat over gezondheid (14-03-2019)

Dit item is verlopen op 26-09-2019.

Dinsdag 12 maart gingen Ermelose jongeren met elkaar in debat over hun gezondheid en die van hun omgeving onder leiding van presentatrice/actrice Ingrid Jansen. Het debat werd georganiseerd door Heel Ermelo Beweegt in de week voor de Gezonde Jeugd. Ook de wethouder JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Hans de Haan en de wethouder Sport Laurens Klappe namen deel aan het debat.

Discussie
Met scherpe stellingen als: ‘Kinderen met overgewicht moeten korting krijgen bij sportverenigingen/sportscholen’ en ‘Een gezonde leefstijl zou een vak op school moeten worden’ gingen zij de discussie over gezondheid met elkaar aan. De jongeren waren het niet altijd met elkaar eens, maar wat zij allen voorstaan is dat de gezonde keuze zoals gezonde snacks goedkoper en makkelijk te verkrijgen moeten zijn op bijvoorbeeld scholen en bij sportverenigingen. Ook zijn zij van mening dat bewegen  belangrijk is en dat de omgeving zo veel mogelijk moet uitnodigen om te gaan bewegen. Ingezet zou moeten worden op initiatieven die dit stimuleren. Goede voorbeelden zijn de gezonde sportkantines en beweegtuinen.

JOGG Ermelo
In Ermelo is JOGG Ermelo actief om gezonde voeding en bewegen zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen bij jongeren en ouders en in de omgeving van jongeren zoals op scholen en kinderdagverblijven.  JOGG Ermelo organiseert het hele jaar door diverse activiteiten. Doe ook mee en zet een stap vooruit naar een gezondere omgeving voor de Ermelose jeugd! Kijk voor meer informatie over JOGG Ermelo op www.heelermelobeweegt.nl.