HOME  |  Inwoners  |  Actueel nieuws Heel Ermelo Beweegt  |  JOGG Ermelo stimuleert gezond snoepen

JOGG Ermelo stimuleert gezond snoepen (30-10-2018)

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

De actie ‘SnoepGroente!’ van JOGG in de regio Noord-Veluwe is gestart. De actie laat zien dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! In Ermelo zijn hiervoor leuke, leerzame activiteiten georganiseerd. JOGG Ermelo organiseert dit samen met Ermelose organisaties.

SnoepGroente speurtocht

Kinderdagcentrum ‘Beertje Puk’ ging aan de slag met het motto ‘Snoep je groen’. De kinderen gingen op bezoek bij de Albert Heijn en deden er een speurtocht. Samen met de JOGG regisseur en de buurtsportcoach van Heel Ermelo Beweegt zochten zij in de supermarkt naar lekkere, gezonde snoepgroente. Zij kregen hierbij gezelschap van een levensgrote tomaat en wortel.

Sportoberfe(e)st

Vrijdag vond in sporthal Calluna het Sportoberfe(e)st plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Het feest draaide om lekkere, gezonde voeding en gratis bewegen. Zo was er een creatieve workshop met groente en fruit. Ook konden kinderen uitdagende spellen doen, met onder andere een interactieve voetbalmuur.

Gezond snoepen bij Groevenbeek

De leerlingen van Groevenbeek gaan wat later met het onderwerp 'SnoepGroente' aan de slag. Na de herfstvakantie kijken we naar hun kennis van gezond eten. Ook stimuleren we ze om gezonde snacks te snoepen.