HOME  |  Inwoners  |  Actueel nieuws Heel Ermelo Beweegt  |  Drinkwatercampagne 'Waterhelden' gestart

Drinkwatercampagne 'Waterhelden' gestart (08-02-2019)

Dit item is verlopen op 22-03-2019.

In zwembad Calluna startte op 7 februari een drinkwatercampagne van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Wethouder Hans de Haan deed hiervoor de aftrap. Met de campagne proberen we kinderen te verleiden om voor en na de zwemles water te drinken in plaats van ongezonde zoete drankjes. De campagne duurt tot de zomer.

Waterhelden

De actie is bedoeld voor alle kinderen die in Calluna zwemles volgen. Spelenderwijs stimuleren we hen om water te drinken voor en na de zwemles. Er doen drie waterhelden mee: Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Samen met de kinderen beleven zij allemaal avonturen in en rond het water. Daar krijgen ze dorst van. Om hun dorst te lessen drinken ze water. De kinderen krijgen een Waterhelden-bidon. Ouders krijgen een flyer met uitleg over de campagne en tips om water drinken (thuis) leuk te maken.

Wat is JOGG

JOGG staat voor Jongeren op Gezond gewicht. Het is een lokale aanpak dat zich richt op een gezonde leefstijl voor de jeugd.  Met de JOGG-aanpak zet iedereen in stad, dorp of wijk zich in om gezond eten en bewegen te stimuleren. Niet alleen professionals, ouders, kinderen en jongeren helpen mee, maar ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente.