HOME  |  Inwoners  |  Actueel nieuws Heel Ermelo Beweegt  |  CSV Dindoa behaalt zilveren certificaat Gezonde Sportkantine

CSV Dindoa behaalt zilveren certificaat Gezonde Sportkantine (29-01-2019)

Dit item is verlopen op 13-03-2019.

Op woensdag 23 januari ontving Korfbalvereniging Dindoa het zilveren certificaat ‘Gezonde Sportkantine’. Een trotse wethouder Hans de Haan overhandigde dit certificaat. Dindoa is de eerste sportvereniging in Ermelo en de allereerste korfbalvereniging van Nederland die dit zilveren certificaat behaalt. 

Jongeren Op Gezond Gewicht

Het zilveren certificaat wordt uitgegeven door Team:Fit, een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. De kantine van Dindoa biedt meer verantwoorde snacks aan dan andere sportkantines. Daarnaast is er altijd water en groente of fruit verkrijgbaar. Maar de korfbalverenging is nog niet klaar: ze gaan door voor goud!

De gemeente streeft naar méér gezonde sportkantines in Ermelo. Hiervoor zijn de JOGG regisseur en buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt in gesprek met verschillende verenigingen.