Meldingsformulier brandveilig gebruik

 • Soms moet u een melding besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) doen. U doet een melding als u:
  • Tijdelijk een tent of bouwsel (podium of tribune) wilt plaatsen voor meer dan 150 personen. Bijvoorbeeld op een bruiloft of tijdens een jubileumsfeest. 
  • Tijdelijk in een verblijfsruimte bedrijfsmatig of voor verzorging meer dan 10 personen laat overnachten. 
  • Tijdelijk in een verblijfsruimte verzorging biedt aan meer dan 10 personen. Zij zijn onder de 12 jaar of lichamelijk of geestelijk gehandicapt. Bijvoorbeeld voor een jeugdkamp waarbij de jeugd gaat kamperen. 
  • De brandveiligheid op een andere manier regelt dan genoemd in het besluit.
 • U doet de melding via een formulier. Die stuurt u via de post (Postbus 500, 3850 AM Ermelo) of e-mail naar de gemeente. 
 • Doe dat minstens 4 weken van tevoren. 
Melding doen

Kosten

Een melding is gratis.

Vraag en antwoord

Heeft u een evenementenvergunning aangevraagd?

Dan hoeft u geen melding BGBOP te doen. De melding is gecombineerd met het aanvraagformulier evenementenvergunning. 

Ik wil bij een klein evenement een tent plaatsen voor meer dan 150 personen. Doe ik een melding BGBOP?

Ja, u doet naast uw melding klein evenement ook een melding BGBOP. 

Via het Omgevingsloket kan ik ook een melding of omgevingsvergunning brandveilig gebruik aanvragen. Wat is het verschil met deze melding?

Het verschil is dat u de melding BGBOP doet voor een bouwsel dat u kortstondig (tijdelijk) plaatst. De regels hiervoor staan in het besluit BGBOP. De melding en aanvraag omgevingsvergunning via het Omgevingsloket doet u voor bouwwerken die u voor langere tijd plaatst. De regels hiervoor staan in het Bouwbesluit 2012