Herinrichting Garderenseweg Speuld

De gemeente Ermelo pakt de verkeerssituatie in Speuld aan. De Garderenseweg krijgt een nieuwe eigentijdse en veilige inrichting. Er komt onder andere een nieuwe fietsvoorziening. Ook gaan we aan de slag met het kruispunt bij de school. Dit alles zorgt voor een overzichtelijke wegindeling, een aantrekkelijker dorpskarakter en een verbetering van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.

Start van de werkzaamheden

Door de veranderde stikstof wetgeving heeft de uitvoering van het project vertraging opgelopen. We moesten op zoek naar een andere werkwijze met maar heel weinig uitstoot van stikstof. Dat is nodig, want het natura 2000 gebied 'Speulderveld' grenst aan het werkgebied. En het is gelukt. Aannemingsmaatschappij Van Gelder kan het werk door inzet van elektrisch materieel uitvoeren met een minimale uitstoot van stikstof.  Het is voor het eerst dat al het transport elektrisch is bij een project in de GWW sector. Een primeur dus voor Ermelo. Van Gelder werkt hierin samen met Anacon Infra. 

Op 24 juni 2021 trapten wethouders Wouter Vogelsang en Leo van der Velden dan eindelijk de werkzaamheden af. Beiden benadrukten de samenwerking met de buurtvereniging. Samen hebben we de plannen gemaakt en samen maken we Speuld zo veiliger en mooier.

Bij de aftrap van de werkzaamheden mochten de wethouders een rondje rijden in de geheel elektrische vrachtwagen van Aannemingsbedrijf Van Gelder.

Wat gaat Van Gelder doen?

Ze gaan de weg versmallen en brede fietsstroken aanleggen. Dit betekent dat ze de bovenste laag van het huidige asfalt van de weg verwijderen. Daarna moeten ze de zijwegen en inritten hier op aansluiten. Vervolgens gaan ze het nieuwe asfalt aanbrengen in verschillende lagen. De laatste laag is de deklaag. Deze brengen ze in verschillende kleuren aan. Rood voor de fietsstroken, geel voor de weg binnen de kom en zwart voor de weg buiten de kom. De weg binnen de kom krijgt ook nog een karakteristiek klinkermotief.  

Hoe zien de plannen eruit?

Beeld van de fietsvoorziening ter hoogte van Garderenseweg 128
Beeld van de fietsvoorziening ter hoogte van Garderenseweg 203
Terug naar het overzicht Ermelo in ontwikkeling