Groei & bloei in de groenstrook Dirk Staalweg

Genieten van een prachtige bloemenzee? Dat kan aan de Dirk Staalweg. Daar is de groenstrook ingeplant met planten en bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders op af komen. Deze insecten komen nu al af op de bloeiende bloembollen die eind vorig jaar geplant zijn. Dit voorjaar hebben we daar vaste planten bijgezet. Planten als de witte bosaster, gele zonnehoed, smeerwortel, lampenpoetser en kattenkruid. Zij maken de groenstrook kleurrijk en aantrekkelijk voor mens en insect.

Heel wat dier- en plantsoorten staan op het punt te verdwijnen. Dat geldt met name in het stedelijk gebied. Daarom is biodiversiteit belangrijk. Ermelo is rijk aan natuur. Door aanpassingen in het openbaar groen dragen we nog meer bij aan het vergroten van de planten en diersoorten in onze gemeente. De Dirk Staalweg is een belangrijke weg in onze groenstructuur. Staat de nieuwe groenstrook in bloei, dan is deze zeker een bezoekje waard.

Eind 2017 is de groenvisie vastgesteld. Dit vormt de basis voor projecten die de eerste jaren uitvoeren om het groen in de buitenruimte te verbeteren. Daarbij gaat het om het stedelijk groen, het landschap, de bossen en de natuurterreinen.

In de samenvatting (pdf, 2 MB) leest u wat de groenvisie betekent. En waar we het verschil willen gaan maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick Saaltink, adviseur groen en landschap: