Maatregelen

Landelijke en regionale (VNOG) maatregelen om het coronavirus te bestrijden vind je hier. Ook informeren wij je over de eventuele lokale maatregelen.

De Nederlandse aanpak

Op dinsdag 12 januari hielden premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie. Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen. 

Ga naar www.rijksoverheid.nl voor meer informatie of lees de nieuwe maatregelen hier.

Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en daarbij horende ministeriĂ«le regelingen.

De wet  is ingegaan op 1 december 2020 en heeft een looptijd van 3 maanden. Indien nodig kan de coronawet steeds 3 maanden worden verlengd. Ook is het mogelijk de wet tussentijds in te trekken, zodra deze niet meer nodig is. De Tweede Kamer is betrokken bij deze besluiten.

De regelingen

Er zijn in totaal 5 regelingen. Er zijn 3 regelingen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. En 2 regelingen voor het Europees deel van Nederland:

Deze regelingen zijn ingegaan op 1 december.

Naar het overzicht