HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Raadslid aan het woord (column)  |  Evelien Kars: Drijfveer

Evelien Kars: Drijfveer (13-02-2019)

Bijna een jaar ben ik nu actief als volksvertegenwoordiger. En als je mij vraagt: is het zoals je had verwacht? Vind je het leuk? Dan kan ik op de tweede vraag volmondig “JA” zeggen. En op de eerste vraag? Je kunt je niet echt een voorstelling maken van het raadswerk. Wel kan ik uitleggen wat ik belangrijk vind en wat mijn belangrijkste drijfveer is.

Transparant. Dat is mijn drijfveer. Ik wil uit kunnen leggen aan de inwoners waarom een besluit is genomen zoals het is genomen. Ook als ik het niet eens ben met het genomen besluit. Dat betekent een discussie over de inhoud, een helder proces en veel vragen stellen. Aan mijn collega raadsleden van andere partijen, aan het college. Maar ook aan de inwoners, initiatiefnemers, belanghebbenden.

De komende tijd zal wonen een van de onderwerpen zijn waar we het over gaan hebben. Praktisch: we willen jonge mensen in Ermelo houden. Maar waar dan? En hoe? Gaan we de lucht in en goedkope flats realiseren? Of toch naar het buitengebied? Welke keus we gaan maken weet ik nog niet. Maar we moeten wel met elkaar het gesprek aan. Anders blijven we een discussie voeren over iets, en blijven de daden uit. En staan de verkiezingsprogramma’s over drie jaar weer vol met mooie beloftes.

Zo zie ik dat!

Evelien Kars
Raadslid Progressief Ermelo
e.kars@ermelo.nl