HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Raadslid aan het woord (column)

Raadslid aan het woord (column)

 • Sarath Hamstra: Geloof, hoop en liefde

  (17-01-2019)

  We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk, volgens hoogleraar Jan Rotmans. Dat tijdperk lijkt overigens steeds sneller voorbij te trekken. Genieten lijkt centraal te staan, evenals presteren, terwijl de druk alleen maar toeneemt. Burn-outs lijken de norm en door de oplopende wachtlijsten lijkt een toekomstige baan in de GGZ een stabiel studieadvies. Tolerantie lijkt plaatsgemaakt te hebben voor ongeduld, respect voor onverdraagzaamheid. Ik acht mezelf te jong voor melancholische gevoelens, maar soms..

  Lees verder...
 • Jos van der Deure: Ik weet het even niet...

  (08-11-2018)

  Dit zegt Hans in een van de videoʼs die Alzheimer Nederland heeft uitgebracht in de campagne om te komen tot een ʻDementie Vriendelijke Samenlevingʼ. Er zijn op dit moment in Nederland 270.000 mensen met dementie. De verwachting is dat er in 2020 in Ermelo 650 mensen zullen zijn die de ziekte dementie hebben en dat aantal zal in 2040 verdubbeld zijn:1300.

  Lees verder...
 • Dick te Brake: Hoezo, eerlijk verdeling verkeer?

  (12-09-2018)

  Het CDA Ermelo heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een eerlijke verdeling van het verkeer. Zoals u waarschijnlijk ook regelmatig merkt en ziet, neemt de verkeersdruk in Ermelo toe. Zowel aan de buitengrenzen van Ermelo, als in het dorp. Veel automobilisten staan dagelijks in de file  op de A28. Een stevige lobby vanuit de Veluwse CDA afdelingen heeft er voor gezorgd dat de A28 hoger op de Haagse agenda staat. Ook hebben we als CDA Ermelo, samen met onze CDA collega’s uit Harderwijk en Nunspeet, een voorstel gedaan om een snelfietspad tussen Zwolle en Amersfoort aan te leggen. De F28. Dit voorstel wordt opgenomen in het verkiezingsprogramma van het provinciale CDA-Gelderland.

  Lees verder...
Archief