HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Raadslid aan het woord (column)

Raadslid aan het woord (column)

 • Frans Snoek: Toekomst bijbeltekst raadzaal

  (05-11-2019)

  Iets wat een raadslid zijdelings wel eens opvalt, is dat er in de wandelgangen soms meer besluiten genomen worden dan in de raadsvergadering; althans, er worden vèrgaande afspraken gemaakt, die je bijna zou kunnen bestempelen als achterkamertjespolitiek. Maar nu worden er ook wel eens geluiden gehoord, zo tussen neus en lippen door, of zomaar als een losse opmerking, die je met vrees doet bezetten.

  Lees verder...
 • Cor Louwerse: Vaccinatiegraad in Ermelo moet omhoog

  (30-09-2019)

  De GGD is weer gestart met vaccineren. In Ermelo worden kinderen gevaccineerd tussen 16 september t/m 28 oktober. Het aantal ingeënte kinderen in Ermelo is onder de 90% grens gekomen. Ik vind dat zorgelijk. Volgens de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) moet 95% van de peuters in een regio gevaccineerd zijn om groepsimmuniteit te garanderen. Groepsimmuniteit betekent dat het virus geen voet aan de grond krijgt en de groep als geheel beschermd is, ook de kinderen die niet gevaccineerd zijn.

  Lees verder...
 • Anneke Knoppert: Wat voor een gemeente willen wij zijn?

  (23-05-2019)

  Tijdens de financiële crisis van de afgelopen jaren is de gemeenteraad druk in de weer geweest met de zgn. kaasschaaf (overal een beetje geld vanaf halen) om zo de begroting sluitend te krijgen en toen dat niet meer genoeg opleverde zijn alle spaarpotten omgekeerd en leeggeschud. Ondertussen bleef de raad komen met goede plannen - die allemaal geld kost(t)en - bleven de kosten voor m.n. de jeugdzorg toenemen en was belastingverhoging onbespreekbaar. En nu is er een probleem…

  Lees verder...
 • Bart van der Knaap: Samenwerken

  (10-04-2019)

  In de politiek is het lastig om een droom te realiseren. Een lang gekoesterde wens is het realiseren van een care campus op het Veldwijkterrein. Het Veldwijkterrein zal het komende decennium worden omgeturnd van een GGZ-terrein naar een woonwijk. Om zorg in ons dorp te behouden kunnen we op het Veldwijkterrein een kenniscentrum of Campus realiseren, waar jongeren uit Ermelo en die studeren bij elkaar wonen.

  Lees verder...
 • Alex Kleijnen: De ziekte van de 21e eeuw

  (13-03-2019)

  Ouder worden en gezond oud zijn, dat willen we allemaal wel. Gelukkig gaat dat meestal goed. Zelf ervaar ik het al wat ouder zijn als best fijn. Maar een mens heeft geluk nodig. Doordat we met z’n allen ouder worden, krijgen we helaas meer te maken met dementie. In Ermelo leven er momenteel 535 mensen met de diagnose dementie. In 2030 is de prognose 740 inwoners. En die aantallen lopen daarna nog verder op. Dat verzin ik niet zelf. Dat is te lezen op de website van Alzheimer Nederland.

  Lees verder...
 • Evelien Kars: Drijfveer

  (13-02-2019)

  Bijna een jaar ben ik nu actief als volksvertegenwoordiger. En als je mij vraagt: is het zoals je had verwacht? Vind je het leuk? Dan kan ik op de tweede vraag volmondig “JA” zeggen. En op de eerste vraag? Je kunt je niet echt een voorstelling maken van het raadswerk. Wel kan ik uitleggen wat ik belangrijk vind en wat mijn belangrijkste drijfveer is.

  Lees verder...
 • Sarath Hamstra: Geloof, hoop en liefde

  (17-01-2019)

  We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk, volgens hoogleraar Jan Rotmans. Dat tijdperk lijkt overigens steeds sneller voorbij te trekken. Genieten lijkt centraal te staan, evenals presteren, terwijl de druk alleen maar toeneemt. Burn-outs lijken de norm en door de oplopende wachtlijsten lijkt een toekomstige baan in de GGZ een stabiel studieadvies. Tolerantie lijkt plaatsgemaakt te hebben voor ongeduld, respect voor onverdraagzaamheid. Ik acht mezelf te jong voor melancholische gevoelens, maar soms..

  Lees verder...
Archief