HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Raadslid aan het woord (column)

Raadslid aan het woord (column)

 • Ronald van Veen: En toen stond de aarde even stil…

  (06-05-2020)

  Onze premier riep ons op oog te hebben voor elkaar. In ons zorgdorp Ermelo lijkt dat prima te lukken. Ik zie zoveel mooie initiatieven om me heen. Zangers die bij verzorgingstehuizen zingen, inwoners die een boodschapje halen voor een oudere buurtbewoner etc.

  Lees verder...
 • Dick Tillema: En toen was het Pasen

  (14-04-2020)

  Ik weet niet hoe het u vergaat, maar dit jaar hebben Goede Vrijdag en Pasen voor mij een bijzondere betekenis. Voor mij betekent het stilstaan bij het lijden en sterven van Jezus Christus, maar ook bij Zijn opstanding. En tegelijk sta ik stil bij het lijden en sterven van mensen als gevolg van de Corona crisis die door de wereld gaat.

  Lees verder...
 • Pieter Stam: Moment stilte

  (19-03-2020)

  “Voor we de vergadering openen verzoek ik u allen een moment stilte in acht te nemen.” Steevast klinkt dat voorafgaand aan de raadsvergadering. Een moment waarbij de raadsleden gelegenheid krijgen om voorafgaand aan de vergadering persoonlijk in gebed te zijn, om wijsheid en hulp van God te vragen. 

  Lees verder...
 • Folkje Spoelstra: Als elk dubbeltje telt

  (28-01-2020)

  Wat als elk dubbeltje voor jou telt? Hoe zou dat voelen? Persoonlijk ken ik het niet, maar ik spreek met regelmaat mensen die moeite hebben om rond te komen. De onzekerheid en de tijdsduur waarin geldtekort kan spelen trekt een grote wissel op alle facetten in je leven.

  Lees verder...
 • Ben Noorloos: Ermeloërs moeten actief worden betrokken, ook juist bij de gemeenteraad!

  (16-01-2020)

  Als gemeenteraadslid van BurgerBelangen Ermelo, ben er ik voorvechter van om de inwoners van Ermelo dichte bij de gemeenteraad te brengen en de inwoners meer te betrekken. Dit staat ook in ons verkiezingsprogramma.

  Lees verder...
 • Frans Snoek: Toekomst bijbeltekst raadzaal

  (05-11-2019)

  Iets wat een raadslid zijdelings wel eens opvalt, is dat er in de wandelgangen soms meer besluiten genomen worden dan in de raadsvergadering; althans, er worden vèrgaande afspraken gemaakt, die je bijna zou kunnen bestempelen als achterkamertjespolitiek. Maar nu worden er ook wel eens geluiden gehoord, zo tussen neus en lippen door, of zomaar als een losse opmerking, die je met vrees doet bezetten.

  Lees verder...
 • Cor Louwerse: Vaccinatiegraad in Ermelo moet omhoog

  (30-09-2019)

  De GGD is weer gestart met vaccineren. In Ermelo worden kinderen gevaccineerd tussen 16 september t/m 28 oktober. Het aantal ingeënte kinderen in Ermelo is onder de 90% grens gekomen. Ik vind dat zorgelijk. Volgens de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) moet 95% van de peuters in een regio gevaccineerd zijn om groepsimmuniteit te garanderen. Groepsimmuniteit betekent dat het virus geen voet aan de grond krijgt en de groep als geheel beschermd is, ook de kinderen die niet gevaccineerd zijn.

  Lees verder...
Archief