HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Raadslid aan het woord (column)

Raadslid aan het woord (column)

 • Anneke Knoppert: Wat voor een gemeente willen wij zijn?

  (23-05-2019)

  Tijdens de financiële crisis van de afgelopen jaren is de gemeenteraad druk in de weer geweest met de zgn. kaasschaaf (overal een beetje geld vanaf halen) om zo de begroting sluitend te krijgen en toen dat niet meer genoeg opleverde zijn alle spaarpotten omgekeerd en leeggeschud. Ondertussen bleef de raad komen met goede plannen - die allemaal geld kost(t)en - bleven de kosten voor m.n. de jeugdzorg toenemen en was belastingverhoging onbespreekbaar. En nu is er een probleem…

  Lees verder...
 • Bart van der Knaap: Samenwerken

  (10-04-2019)

  In de politiek is het lastig om een droom te realiseren. Een lang gekoesterde wens is het realiseren van een care campus op het Veldwijkterrein. Het Veldwijkterrein zal het komende decennium worden omgeturnd van een GGZ-terrein naar een woonwijk. Om zorg in ons dorp te behouden kunnen we op het Veldwijkterrein een kenniscentrum of Campus realiseren, waar jongeren uit Ermelo en die studeren bij elkaar wonen.

  Lees verder...
 • Alex Kleijnen: De ziekte van de 21e eeuw

  (13-03-2019)

  Ouder worden en gezond oud zijn, dat willen we allemaal wel. Gelukkig gaat dat meestal goed. Zelf ervaar ik het al wat ouder zijn als best fijn. Maar een mens heeft geluk nodig. Doordat we met z’n allen ouder worden, krijgen we helaas meer te maken met dementie. In Ermelo leven er momenteel 535 mensen met de diagnose dementie. In 2030 is de prognose 740 inwoners. En die aantallen lopen daarna nog verder op. Dat verzin ik niet zelf. Dat is te lezen op de website van Alzheimer Nederland.

  Lees verder...
 • Evelien Kars: Drijfveer

  (13-02-2019)

  Bijna een jaar ben ik nu actief als volksvertegenwoordiger. En als je mij vraagt: is het zoals je had verwacht? Vind je het leuk? Dan kan ik op de tweede vraag volmondig “JA” zeggen. En op de eerste vraag? Je kunt je niet echt een voorstelling maken van het raadswerk. Wel kan ik uitleggen wat ik belangrijk vind en wat mijn belangrijkste drijfveer is.

  Lees verder...
 • Sarath Hamstra: Geloof, hoop en liefde

  (17-01-2019)

  We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk, volgens hoogleraar Jan Rotmans. Dat tijdperk lijkt overigens steeds sneller voorbij te trekken. Genieten lijkt centraal te staan, evenals presteren, terwijl de druk alleen maar toeneemt. Burn-outs lijken de norm en door de oplopende wachtlijsten lijkt een toekomstige baan in de GGZ een stabiel studieadvies. Tolerantie lijkt plaatsgemaakt te hebben voor ongeduld, respect voor onverdraagzaamheid. Ik acht mezelf te jong voor melancholische gevoelens, maar soms..

  Lees verder...
 • Jos van der Deure: Ik weet het even niet...

  (08-11-2018)

  Dit zegt Hans in een van de videoʼs die Alzheimer Nederland heeft uitgebracht in de campagne om te komen tot een ʻDementie Vriendelijke Samenlevingʼ. Er zijn op dit moment in Nederland 270.000 mensen met dementie. De verwachting is dat er in 2020 in Ermelo 650 mensen zullen zijn die de ziekte dementie hebben en dat aantal zal in 2040 verdubbeld zijn:1300.

  Lees verder...
Archief