HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Mooi Ermelo, denk je mee?

Mooi Ermelo, denk je mee?

Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. We vinden het belangrijk om met elkaar te bepalen wat we willen bereiken. Daarom maakt de gemeenteraad plannen met heldere onderwerpen, waar we de komende vier jaar mee aan de slag gaan. We willen weten welke onderwerpen jij belangrijk vindt voor de toekomst van Ermelo, zodat we die toekomst samen vorm kunnen geven.

In gesprek

De gemeenteraad wil niet alleen in verkiezingstijd zichtbaar zijn in de samenleving. We blijven in verbinding met en betrokken bij elkaar. Op verschillende plekken en op verschillende manieren gaan de leden van de gemeenteraad daarom in gesprek met inwoners, met jou. Zo komen we te weten welke onderwerpen jij belangrijk vindt. Dat kan van alles zijn, van klein tot groot, van klacht tot idee en van alle politieke kleuren. Hierbij is ruimte voor nieuwe ideeën van en samenwerking met inwoners. De gemeenteraad bekijkt daarna welke onderwerpen we in welke volgorde aanpakken. Voor het eerste onderwerp heeft de gemeenteraad gekozen voor het onderwerp Groen in de eigen leefomgeving.

Voor ieder onderwerp hebben we opnieuw je hulp nodig. Samen bespreken we welke richting we op willen en hoe we dat kunnen bereiken. Dat doen we op straat én digitaal. De ervaring die we opdoen met het eerste onderwerp nemen we mee bij de volgende. Zo gaat het steeds beter en wordt Ermelo steeds mooier!


Mooi Ermelo, denk je mee?

De gemeenteraad van Ermelo wil graag van je weten wat jij belangrijk vindt over verschillende thema's. Zij gaan hierover graag met je in gesprek.

Klik hier om de video op YouTube te bekijken


Meer informatie

Heb je vragen over het Maatschappelijk raadsprogramma of wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Hoe wil jij wonen in Ermelo?

Om aan de vraag naar woningen te voldoen, moet Ermelo de komende jaren uitbreiden. Wat vind jij belangrijk? 

Lees meer over het onderwerp 'Wonen in Ermelo'


Politieke partijen

De gesprekken die de raad voert voor het maatschappelijk raadsprogramma, staan los van de gesprekken die raadsleden met hun eigen politieke partij voeren. Het maatschappelijk raadsprogramma is van de raad als geheel en niet van een politieke partij.

Groen in je eigen leefomgeving

In het najaar van 2018 gingen raadsleden met inwoners in gesprek over het onderwerp 'Groen in je eigen leefomgeving". De reacties zijn inmiddels verwerkt in een raadsprogramma. 

Lees hier wat er met je inbreng is gebeurd