HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Hoe wil je wonen in Ermelo?

Hoe wil je wonen in Ermelo?

Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. We vinden het belangrijk om met elkaar te bepalen wat we willen bereiken. Daarom maakt de gemeenteraad plannen met heldere onderwerpen, waar we de komende vier jaar mee aan de slag gaan. We willen weten welke onderwerpen jij belangrijk vindt voor de toekomst van Ermelo, zodat we die toekomst samen vorm kunnen geven. In september willen we graag weten wat jij belangrijk vindt over het thema 'Wonen in Ermelo'.

Wonen in Ermelo

Om aan de vraag naar woningen te voldoen, moet Ermelo de komende jaren uitbreiden. Uitbreiden kan op verschillende manieren èn op verschillende locaties. Denk aan het bouwen van appartementen, vrijstaande huizen, rijtjeswoningen of woonzorgcomplexen. Maar ook aan huur- of koopwoningen en hoog- of laagbouw. Allemaal keuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast kun je kiezen voor het bouwen van meer woningen in de woonkernen, maar wellicht is er ook uitbreiding nodig in het buitengebied. Er is veel mogelijk, maar uiteraard ook met consequenties. Daar willen we graag met jou over in gesprek! Maar niet alleen het bouwen komt aan de orde. We willen bijvoorbeeld ook graag van je weten hoe jij vindt dat onze buurten eruit moeten zien? Kortom: denk je mee?

Opnieuw in gesprek met de gemeenteraad: denk je (weer) mee?

Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. De gemeenteraad wil niet alleen in verkiezingstijd zichtbaar zijn in de samenleving. We blijven in verbinding met en betrokken bij elkaar. Op verschillende plekken en op verschillende manieren gaan de leden van de gemeenteraad daarom in gesprek met inwoners, met jou. Vorig jaar startte de gemeenteraad met het eerste gespreksonderwerp ‘Groen in je eigen leefomgeving’, dit najaar staat het thema ‘Wonen’ op de agenda.

Ook voor dit onderwerp hebben we opnieuw je hulp nodig. Samen bespreken we welke richting we op willen en hoe we dat kunnen bereiken. Dat doen we op straat én digitaal. Ervaringen van vorig jaar hebben we meegenomen naar dit jaar . Zo gaat het steeds beter en wordt Ermelo steeds mooier!

In gesprek op straat van 16 tot en met 21 september

Over dit tweede onderwerp, 'Wonen' gaan de raadsleden ook weer de wijken in. In de week van 16 tot en met 21 september staan de raadsleden weer in wisselende samenstelling op straat.

Datum Tijd Plaats
dinsdag 17 september  9.00 - 12.30 uur  Markt (Raadhuisplein) 
Supermarkt Albert Heijn (Branderskamp) 
Supermarkt Boni (Herderlaan)
Supermarkt Plus (Leeuwerikstraat)
NS Station
vrijdag 20 september  9.00 - 12.30 uur  Supermarkt Boni (Herderlaan)
Supermarkt Albert Heijn (Branderskamp)
Supermarkt Plus (Leeuwerikstraat)
NS Station
zaterdag 21 september  9.00- 12.30 uur  Supermarkt Plus (Leeuwerikstraat)
Supermarkt Boni (Herderlaan)
12.30 - 16.00 uur  Supermarkt Albert Heijn (Branderskamp)

Online enquête in september-woonmaand

Maar ook online lezen we graag jouw mening! Daarom nodigen we iedereen van harte uit om de enquête in te vullen die deze hele maand online staat. Het invullen duurt een paar minuten en elke werkdag verloot de gemeenteraad onder de invullers een mooie bos bloemen!

Start de enquête