HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Overzichtspagina

Overzichtspagina


Gemeenteraad

De gemeenteraad van Ermelo heeft 21 zetels (raadsleden). De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente Ermelo en worden één keer in de vier jaar gekozen.

Meer over de gemeenteraad


Mooi Ermelo, denk je mee?

De gemeenteraad wil niet alleen in verkiezingstijd zichtbaar en betrokken zijn. Op verschillende plekken en op verschillende manieren gaan de leden van de gemeenteraad daarom in gesprek met jou!

Lees meer over Mooi Ermelo


Burgemeester

De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders (B&W). Hij is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.

Meer over de burgemeester


De begroting uitgelegd

Het dagelijks huishoudboekje van Ermelo bevat in 2019 een bedrag van € 93,8 miljoen aan uitgaven. We leggen je uit waaraan dit geld in 2019 wordt uitgegeven en waar dit geld vandaan komt.

Ga naar meer informatie over de begroting


College van B&W

Het college van burgemeester en wethouders vormen het dagelijks bestuur van de gemeente Ermelo. Zij zorgen ervoor dat besluiten van de gemeenteraad worden voorbereid en uitgevoerd. 

Meer over het college van B&W


Verkiezingen

Op woensdag 20 maart 2019 mag je stemmen voor de leden van de Provinciale Staten én de leden van het algemeen bestuur van de waterschappen. Meer weten over de verkiezingen en hoe het in zijn werk gaat?

Lees meer over de komende verkiezingen